TEKNOFEST Proje Ön Değerlendirme Formu Örneği Harita Çıkarıcı Otonom Robot

1 15.219

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali için 2019 yılında hazırladığımız TEKNOFEST örnek projemizi sizlerle paylaşıyoruz. Geçen sene 3 projemiz ile final sergisinde yer almıştık. Sitemizde sizlerle bu tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Sorularınızı yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Teknofest başvuruları 28 Şubatta sona eriyor. Teknofest başvuruları ile daha fazla bilgi almak katılabileceğiniz başvuru alanlarına bakmak için Teknofest duyuru yazımıza bakabilirsiniz.

Ön başvuru raporu aşamasını geçenler için TEKNOFEST Proje Detay Raporu nasıl hazırlanır? yazımızda proje rapor taslağı paylaştık. 

TEKNOFEST örnek projemiz Canlı Dünya Projesi Proje Detay Raporuna buradan ulaşabilirsiniz.

Proje detay raporunu ile ilgili bilgiler verdik.

Ön Başvuruyu tamamladıysanız ve aşamada elenmek istemiyorsanız TEKNOFEST Ön Değerlendirme Raporu nasıl hazırlanır? yazımızı mutlaka okuyun.

Teknofest Takım Tanıtım Dosyası ve Takım Tanıtım Metni Nasıl Hazırlanır Yazımızda ilginizi çekebilir.

 

TEKNOFEST İSTANBUL

HAVACILIK, UZAY VE TEKNOLOJİ FESTİVALİ

İNSANLIK YARARINA TEKNOLOJİLER YARIŞMASI

Proje Ön Değerlendirme Formu

 

PROJE KATEGORİSİ: Afet Yönetimi

PROJE ADI: Harita Çıkarıcı Otonom Robot

TAKIM SEVİYESİ: Lise

PROJE EKİBİ:

DANIŞMAN ADI:

  

 

Proje Ön Değerlendirme Formu

  1. Proje Özeti:

Robotumuz afet vb durumlarda insanların erişemeyeceği ortamlarda çalışabilecek ve bu ortamların 3 boyutlu haritasını çıkarabilecek aynı zamanda bu ortamlarda otonom hareket edecek şekildedir. Robotumuz Eş Zamanlı Konum Belirleme ve Haritalama olarak bilinen tekniği kullanarak, kendi konumunu öğrenmesi ve gerçek konum bilgilerine maksimum yaklaşması, bu işlemi yapması için ortamın haritasının çıkarabilmektedir. Robotumuz hareket kabiliyeti açısından farklı ortam koşullarında hareket edebilecektir.  Geliştirdiğimiz algoritma yardımı ile çevrenin ön topolojik bilgilerine ya da birtakım referans nesnelerinin yer bilgisine sahip olmadan ve ihtiyaç duymadan Eş Zamanlı Konum Belirleme ve Haritalama (EZKH) yapmaktadır. Dolayısıyla robot bilinmeyen bir ortamda bilinmeyen bir noktadan harekete başlayarak bir taraftan bu ortamın 3 boyutlu haritasını çıkarırken, bir taraftan da kendi yerini tahmin etmekte ve başlangıç noktasına döndüğünü de algılamaktadır. Robotumuz gezinme esnasında etrafındaki olayları algılayıp, nereye gideceğine yine kendi başına karar verecektir. Robotumuz algılayıcı sensörler kullanarak etrafındaki cisimlere olan uzaklığını ölçmektedir. Bu ölçümlerden yola çıkarak yoluna nasıl devam edeceğine karar vermekte ve konumunu bildirmektededir. Robotumuzun çıkarttığı harita 2 eksen değil yükseklik bilgisinide içerecek şekilde 3 boyutlu olmaktadır.

  1. Sorun:

Afet durumlarında insanların içine giremeyeceği zarar görmüş bina vb. konumlara robot yardımıyla keşif ve haritalandırma yapılabilmesi. Karanlık ve keşfedilmemiş mağaraların haritalarının çıkartılması.

  1. Çözüm:

Sensörler yardımıyla insanların erişemeyeceği veya girilmesi tehlikeli alanlarda keşif yapabilecek, bu ortamlarda yolunu otonom olarak bulabilecek, bu ortamların 3 boyutlu haritalarını çıkarabilecek bir robot geliştirilmesi.

  1. Yenilikçi (İnovatif) Yönü :

Robotumuz Eş Zamanlı Konum Belirleme ve Haritalama tekniği kullanmakta ve kendi yolunu bulmanın yanı sıra ortamın haritasını çıkaracaktır. Kullanılan sensörler maliyet düşünülerek seçilmişlerdir.

Teknofest Otonom Araba Projesi

Örnek Teknofest Proje Ön Değerlendirme Raporunu İndirmek İçin Burayı tıklayınız. –>  Otonom Araba

1 yorum
  1. Melis diyor

    Teknofeste katılmak benim hayalim umarım katılırım ben ortaokul 5. sınıfa gidiyorum benim bir sürü playstorede oyunum var oynamak istiyemler oynuyabilir hepsi ücretsiz

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku