WordPress İçin İşinize Yarayacak İpuçları 2

0 187

WordPress kullanmaya yeni başlayanlar ve uzmanlar için en iyi wordpress ipuçlarının  ikincisini paylaşıyoruz. WordPress İçin İşinize yarayacak İpuçları 1 okumak için buraya gidebilirsiniz.

WordPress dünyanın en çok kullanılan içerik yönetim sistemi. Bizim sitemiz jn7.net‘te wordpress altyapısını kullanılıyor. Bizim sitemiz gibi internet sitelerinin üçte biri WordPress altyapısını kullanmakta.

WordPress gelişmiş özellikleri, aradığınız her şeyi bulabileceğiniz eklenti kütüphanesi, ücretli ücretsiz milyonlarca tema seçeneği, en geniş ve kapsamlı yardımlaşma forumlarıyla her tarzda site geliştirilebilir müsait bir yapıya sahip.

Sitemizde daha önce WordPress kulumundan sonra yapılacak 10 şeyi yazmış, wordpress kurulum ve seo ayarlarını anlatan ders videoları paylaşmıştık. Bu yazımızda da en iyi wordpress ipuçlarını sizler için bir araya getirdik.

WordPress İpuçları

Blogunuza Favicon Ekleyin

Her bloğun kendine has bir kimliği var. Siz de bloğunuzu diğer bloglardan farklı olmasını istiyorsanız bloğunuzun header kodları içine bloğunuzun faviconunu koyarak farkınızı ortaya çıkarmalısınız. Favicon kodlarını header.php dosyasına koyarak görüntüleyebileceğiniz gibi fonction.php dosyasına koyacağınız basit bir fonksiyon ile de bloğunuza favicon özelliği kazandırabilirsiniz.

<code><span style="color: black; font-size: 12pt;">// Bloga Favicon ekleme

function blog_favicon() {

echo ";link rel="Shortcut Icon" type="image/x-icon" href="'.get_bloginfo('wpurl').'https://jn7.net/favicon.ico" /&gt;';

}
add_action('wp_head', 'blog_favicon');
</span></code>

Favicon olarak görüntülenecek .ico dosyasını bloğunuzun root klasörüne yükleyin. ‘http://127.0.0.1/eski/favicon.ico” satırını değiştirmeniz yeterli olacaktır.

Function.php dosyasını değiştirmeden header.php dosyasına alttaki satırı ekleyerekte favicon özelliği kazandırabilirsiniz.

<link rel=”shortcut icon” href=”‘http:/jn7.net/favicon.ico” />

Favicon dosyasının yolunu değiştirmeyi unutmayın.

wp_footer İçine Kendi Fonksiyonuzu Ekleyin

wp_footer WordPress tarafından oluşturulan içeriğinde belli başlı fonksiyonlarını barındıran genel bir fonksiyon. Bu fonksiyonun içine farklı görevler ekleyebiliriz Basit birkaç örnek yazalım.

Wp_footer fonksiyonuna Google Analytics kodlarını ekleyin:

<?php

add_action(‘wp_footer’, ‘add_googleanalytics’);

function add_googleanalytics() { ?>

// Google Analytics kodlarını buraya yapıştırın

<?php } ?>

Yukarıdaki örnekte Google Analytics kodlarını otomatik olarak wp_footer fonksiyonuna dahil ettik. Böylelikle tüm sayfalara eklendi. Tabi ki siz Google Analytics kodlarının ekleneceği kısma farklı sayaç kodları veya alt kısımda bulunması gereken farklı javascript kodları ekleyebilirsiniz.

Başlıktaki Kısa Kelimeleri Otomatik Temizleyin

Wordpress İpuçları

Matt Cutts’ın Pubcon’da yaptığı ve SEO ile ilgili sorulara cevap verdiği röportaja göre, daha iyi SEO için URL 3-5 kelimeden oluşmalıdır. Eğer URL’niz 5 kelimeden daha fazlaysa Google algoritmaları kelimelere daha az ağırlık verdiğinden Google gözünde krediniz azalacaktır. Bu sebeple başlıklarımızı olabildiğince kısa tutmalıyız. İstenmeyen tüm kelimeleri temizlemeliyiz.

Genellikle kısa kelimeler (3 harf ve daha az harften oluşan kelimeler) SEO için olumsuzdur. Başlıklarımızı incelersek ve, bir, o, bu, gibi kısa kelimeleri oldukça sık kullandığımız görülebilir. Bu kelimeleri Wordpres için otomatik olarak URL içerisinden temizleyebiliriz. Eklenti kullanmaya gerek olmadan kısa kelimeleri URL içerisinden temizlemek için yapmamız gereken sadece function.php dosyamızı açıp aşağıdaki kodları yapıştırmak.

add_filter('sanitize_title', 'remove_short_words');

function remove_short_words($slug) {
    if (!is_admin()) return $slug;
    $slug = explode('-', $slug);
    foreach ($slug as $k =&gt; $word) {
        if (strlen($word) &lt; 3) {
            unset($slug[$k]);
        }
    }
    return implode('-', $slug);
}

Fonksiyonu oluşturduktan sonra yeni bir yazı oluşturma sayfasından deneyebiliriz. Yazı başlığına “YAŞAMAK BİR AĞAÇ VE BİR ORMAN GİBİ” yazdığımızda yazı URL’miz “yasamak-agac-orman-gibi” olarak değişecektir. Yazı başlığımız ise değişmez.

Bu küçük SEO ipucu umarım hoşunuza gider. SEO başarısının artırılması sizi SERP (Arama Sayfasında) daha üst konumlara taşır.

Sağlam Güvenli Bir WordPress İpuçları [Infographic]

Dünyanın en çok kullanılan İçerik Yönetim Sistemi olan WordPress Milyonlarca web sitesinde kullanılmakta. Basitliği, çeşitliliği, eklentileri ve birçok güzel özelliğiyle bu konumuna hak eden WordPress web site sahiplerini cezbetse de çok kullanılması aynı şekilde Hackerlarında ilgisini çekiyor. Her gün yeni yollar deneyen hackerlar wordpress içinde açık bulmak için uğraşıyorlar. Onca emek verdiğiniz web sitenizin kötü niyetli insanlar tarafından ele geçirilmesini engellemek için paylaştığım daha güvenli wordpress Bilgi Grafiğini iyi incelemek ve önerilen adımları takip etmek gerekmekte. wptemplate.com sitesi tarafından hazırlanmış oldukça detaylı bir grafik.
Daha Sağlam ve daha güvenli bir wordpress için ipuçları bilgilendirme grafiği.

 

Sağlam Güvenli Bir WordPress İpuçlarıTüm wordpress ile ilgili yazılarımızı buradan ulaşabilirsiniz. Yorumlarınız bekliyoruz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku