TEKNOFEST Örnek Proje Canlı Dünya
TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali için 2019 yılında hazırladığımız TEKNOFEST örnek projemizi sizlerle paylaşıyoruz. Geçen sene 3 projemiz ile final sergisinde yer almıştık. Sitemizde sizlerle bu tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Sorularınızı yorumlar kısmına yazabilirsiniz.
Teknofest başvuruları 29 şubatta sona eriyor. Teknofest başvuruları ile daha fazla bilgi almak katılabileceğiniz başvuru alanlarına bakmak için Teknofest duyuru yazımıza bakabilirsiniz.
Ön başvuru raporu aşamasını geçenler için TEKNOFEST Proje Detay Raporu nasıl hazırlanır? yazımızda proje rapor taslağı paylaştık.
TEKNOFEST örnek projemiz Canlı Dünya Projesi Proje Detay Raporuna buradan ulaşabilirsiniz.
Proje detay raporunu ile ilgili bilgiler verdik.
Ön Başvuruyu tamamladıysanız ve aşamada elenmek istemiyorsanız TEKNOFEST Ön Değerlendirme Raporu nasıl hazırlanır? yazımızı mutlaka okuyun.
Teknofest Takım Tanıtım Dosyası ve Takım Tanıtım Metni Nasıl Hazırlanır Yazımızda ilginizi çekebilir.
İçerik Tablosu
TEKNOFEST Projesi Nasıl Hazırlanır
Eğitim Teknolojileri alanından yaptığımız “Artırılmış Gerçeklik ile Canlı Dünya” isimli projemizi Vuforia ve Unity 3D ile hazırladık. TEKNOFEST’e başvurmak için öncelikle ön değerlendirme formu dolduruyorsunuz. Ön değerlendirme formu 4 ana başlıktan oluşuyor. Proje Özeti, Sorun, Çözüm ve yenilikçi (İnovatif) Yönü bu başlıklar altında bir form oluşturup bu formu pdf formatında sisteme yüklemeniz gerekiyor. Ayrıca hazırlanan proje ön değerlendirme formunun sonuna projenizi ile ilgili resim vb. ekleri eklemelisiniz.
TEKNOFEST Örnek Proje
Bizim hazırladığımız ön değerlendirme formu alttaki gibi. Formu pdf formatında da yazının en altındaki linkten indirebilirsiniz. Diğer Teknofest proje örneklerimiz ve örnek proje detay form örnekleri için sitemizi takip etmeye devam edin. Geçtiğimiz sene bu projemiz final sergisine davet edilmiş ve İstanbul havalimanında 3 gün boyunca sergilenmişti.
Paylaştığımız bu projemiz İnsanlığa yararlı teknolojiler dalında Eğitim teknolojileri alanından hazırlanmıştı. Bu sene bu proje alanları değişiklik gösteriyor. Ayrıntılı bilgi için ilgili konumuza bakabilirsiniz.
Proje Ön Değerlendirme Formu
Proje Özeti
Geleneksel öğrenme yöntemlerinin dijital bir çağda büyüyen z kuşağının beklentilerine cevap veremediğini düşünmekteyiz. Bu sebepten dolayı eğitim yöntemlerinin yenilenmesini ve ileri teknolojilerle desteklenmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Projemiz ile z kuşağının dikkatini çekebileceğine inandığımız aynı zamanda kültür bilgimizi zenginleştiren bir yöntem olan artırılmış gerçeklik teknolojisini ele aldık.
Projemizde altmıştan fazla farklı etiketin tanınması ve harita üzerinde canlandırılması sağlanmıştır. Projemizde kullanılan hedef resim etiketlerini kolayca yazıcıdan çıkartıp öğretmen veya öğrenciler de kendi canlı dünyalarını oluşturabilir. Projemiz derste yeni teknolojilerin maliyetsiz ve kolay bir biçimde kullanımı sağlanmaktadır. Bu proje birçok coğrafi yerler hakkında bilgi (hayvan türleri, harita sistemleri, doğal güzellikleri tarihi mekânlar vb.) içermektedir. Bu proje hem harita kullanımını artırmakta hem de harita üzerindeki canlandırılan yerleri, bölgeleri ve hayvan türlerini kolayca öğrenmeye yardımcı olmaktadır. Projemiz ile ekrana çıkan 3 boyutlu öğeleri tablet veya telefon ekranına dokunarak boyutunu değiştirebilir ve döndürebilirsiniz. Böylelikle 3 boyutlu bir mekanın tüm çevresini görebilir ve hakkında bilgiler edinebilirsiniz.
Sorun
Z kuşağı diye adlandırılan yeni nesil gençlerin ilgisini çekmek, derse olan katılımlarını sağlamak hususunda güncel eğitim metotları yetersizdir. Okullarda güncel teknolojilerden yeteri kadar yararlanamamaktadır. Güncel teknolojiye ulaşmak pahalı ve teknolojiye ilgisiz olanlar için zordur.
Çözüm
Projemizin amacı artırılmış gerçeklik teknolojisinin eğitim açısından potansiyelini ortaya koyarak, hem eğitimciler tarafından tanınmasını sağlamak hem de coğrafya dersinde kullanılarak coğrafya öğretimine yeni bir bakış açısı kazandırmaktır. Yeni nesil öğrenci profiline uygun, teknoloji içeren, kullanımı basit, erişilebilir, maliyetsiz bir çözüm sunmaktayız. Tek maliyet hazırladığımız etiketlerin renkli veya siyah beyaz fark etmeksizin baskı yapılmasıdır. Günümüzde herkeste bulunan cep telefonu veya tabletlere kolayca yüklenen uygulamamız ile dersin işlenişi eğlenceli ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşecektir.
Yenilikçi (İnovatif) Yönü
Projemiz de diğer artırılmış gerçeklik uygulamalarından farklı olarak sadece 3 boyutlu gösterim değil aynı zamanda ekrana gelen pencereden konu ile ilgili bilgi verilmesi de sağlanmaktadır. Aynı zamanda ekrana gelen 3 boyutlu öğelerin fare veya dokunmatik ekranlarda el hareketleriyle döndürme, büyültme, küçültme gibi etkileşimler yapılabilmektedir.
Hocam resim olarak ne ekleyeceğiz? Sonuçta proje henüz yapılmadı..
Resim eklemek şart değil ancak okulun veya takımın toplu bir fotoğrafını koyabilirsiniz. Daha önce yaptığınız çalışmalar varsa onların da fotoğraflarını ekleyebilirsiniz.
paylaşım ve değerli bilgilendirmeler için teşekkürler. İyi çalışmalar dilerim
Güzel yorumlarınız için Teşekkür ederim.
İyi günler. Bu yazınızın sonunda projenin ön değerlendirme raporu eklentisi var ancak cihaza indirerek inceleyemiyoruz. Yardımcı olabilir misiniz?
Sayfanın en altında “Masaüstü Versiyonununu Göster” ddüğmesine basarsanız indirebilirsiniz.
ön değerlendirme formu nereye gönderilecek acaba hiç bilgi yok bu konuda
Ön değerlendirme formu yüklenecek adresler mail olarak gönderilecek. Başvurular arasında uygun olup olmayanlar belirlendikten sonra form yükleme sistemi açılacak.
sayın hocam ön başvuru formunu doldurup yarışmaya başvurdum. Ön değerlendirme şablonunu doldurdum yüklemeye çalışıyorum ama bununla ilgili hiç bir bilgi edinemedim. Türkiye teknoloji takım sitesinden başvuru formumuz görünüyor başka bir içerik yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
İlk başvuru yapıldıktan sonra takım iletişim maillerine başvuru formunun yüklenmesi için bir link gönderildi. Bu mailde ayrıca takım ID’si ve sistem şifreside mevcuttu. Bu mail spam klasörüne düşmüş olabilir. Bu sebeble mailde gereksiz veya spam klasörüne bakmanız gerekir. Eğer maili bulamadıysanız iletisim@teknofestistanbul.org mail adresine mail atarsanız şifreniz ve on değerlendirme raporu yükleme linkiniz sizlere ulaştırılacaktır.
Hocam merhaba, ön değerlendirme rapor aşamasını geçtikten sonra Proje Detay Raporu’nu nasıl hazırladınız. Bir taslak var mı elinizde? Teşekkürler
Merhava proje detay raporu nasıl hazırlanır önemli noktalar Nelerdir yardımcı olur musunuz?
Geçen sene kullandığımız proje detay formu taslağını https://jn7.net/teknofest-proje-detay-raporu-nasil-hazirlanir/ burada paylaştım. Buraya bakabilirsiniz.
Geçen sene kullandığımız proje detay formu taslağını ve rapor hazırlanırken dikkat edilecek hususları https://jn7.net/teknofest-proje-detay-raporu-nasil-hazirlanir/ burada paylaştım. Buraya bakabilirsiniz.
Ayrıca canlı dünya raporunun proje detay raporunu da en kısa sürede paylaşacağım.
Geçen sene TEKNOFEST için hazırlayıp final sergisine katıldığımız Canlı dünya isimli projemizin Proje Detsy raporuna https://jn7.net/teknofest-proje-detay-raporu-ornegi-canli-dunya/ linkinden ulaşabilirsiniz.
teşekkürler hocam, paylaşımlarınız çok faydalı oldu bu süreçte.
Faydalı olduysak ne mutlu bize. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
teknofest 2021 için ön başvuru taslağı hazırlamak için heyecan oluştu ama aklımda önemli bir soru var. Bulunduğumuz bölge dezavantajlı olduğundan robotik eğitimi almamış öğrenci grubuyla çalışıyorum. Bu yarışmada robotik ve yazılım eğitimi almamış öğrenciler katılabiliyor mu. Neticede benim incelediğim projelerin hepsi robotik altyapılı olduğunu gördüm. Hiçbir eğitim almamış öğrenci grubuyla katılırsam bir sonuç elde edebilir miyim
Hiçbir problem olmaz. Öğrencinin eğitimiyle ilgilenilmiyor. Yapılan projenin içeriği özgünlüğü ve getirdiği fayda önemli.