Teachable Machine Makine Öğrenmesi Modelleri Oluşturun

Makine Öğrenmesi matematik kariyeri olamayanlar için korkutucu bir alan olarak düşünülebilir. Makinelerin verileri öğrenmesi için korkunç matematiksel hesaplar, formüller vardır. Bu yüzden birçok kişi makine öğrenimi konusundan uzaklaşmıştır. Ancak TeachTable Machine 2.0 ile herhangi bir matematik bilgisi olmadan tarayıcınızdan makine Öğrenimi modelleri oluşturabilirsiniz.

İnsanlar yapay zekayı İstanbul trafik karmaşasını çözmek, geri dönüşüme katkı sağlamak, kira fiyatlarının bölgelere göre değişiminden en uygun evi bulmak, fotoğraftaki nesnenin ne olduğunu bulmak gibi çok farklı yerlerde kullanabiliyorlar. Kendi makine öğrenim projelerinize başlamak korkutucu görünebilir, ancak Teachable Machine , hızlı, kolay ve herkes tarafından erişilebilir hale getiren web tabanlı bir araçtır. 

Teachtable Machine 2.0 Nedir?

Teachable Machines web uygulamasıı bir hesap oluşturmanıza bile gerek olmadan kulnabilirsiniz. Teachable Machine’i şu anda görüntülerle (web kameranızdan veya görüntü dosyalarınızdan çekilmiş), seslerle (mikrofonunuzdan bir saniyelik snippet’lerde) ve pozlarla (bilgisayarın kollarınızın, bacaklarınızın vb. Bir görüntüden konumunu tahmin ettiği yerlerde) eğitebilirsiniz. . Verileriniz sizinle kalır ve modeli oluşturduktan sonra, farklı platformlarda paylaştığınızda, veriler değil yalnızca model paylaşılır. Modelinizi farklı platformlarda ve ortamlarda kullanma hakkında daha fazla bilgi edinmek için Github sayfalarını ziyaret edin .

Ayrıca, tarayıcınızın sekmesini kapatarak projenizi Google Drive’a kaydetme, örnekleri ve modeli indirme veya her şeyi silme seçeneğiniz de vardır. Modelinizi bir Tensorflow.js modeli olarak dışa aktarabilir ve ücretsiz olarak Teachable Machine’de barındırabilirsiniz, böylece herhangi bir web sitesine veya uygulamaya aktarabilirsiniz. Ayrıca Tensorflow ve Tensorflow Lite’a dönüştürebilir ve yerel kullanım için indirebilirsiniz. Modelinizi Google Sunucuları aracılığıyla Teachable Makineleri ile de yayınlayabilirsiniz.

Makine Öğrenmesi nedir?

Makine öğrenmesi, kod yazmanıza gerek kalmadan, size belirli bir veri kümesi hakkında ilginç şeyler söyleyebilen genel (generic) algoritmalar oluşturma fikridir. Kod yazmak yerine bu genel algoritmayı veri ile beslersiniz ve bu şekilde algoritma, bu veriye dayanarak kendi mantığını oluşturur.

Örneğin, sınıflandırma algoritması bu algoritma çeşitlerinden biridir. Sınıflandırma algoritması verileri farklı gruplara ayırır. Aynı sınıflandırma algoritması elle yazılmış sayıları tanımlamada kullanılabileceği gibi, bir satır kod değiştirmeden, epostaları spam veya spam-değil olarak iki gruba ayırmada da kullanılabilir. Algoritma aynı algoritmadır ama farklı veri ile eğitildiği için farklı bir sınıflandırma mantığı oluşturur. ( )

“Makine öğrenmesi” terimi bu tip farklı genel algoritmaları tek bir çatı altında toplayan üst bir kavramdır. Youtube, Facebook, Spotify gibi uygulamalar kullanıcılara önerilerini sunarken makine öğrenmesi kullanmaktadır. Ayrıca el yazısı tanımada kullanılan sistemler, e-postanın spam olup olmadığını anlayan sistemler, ünlü satranç ustası kasporov’u yenen Deep Blue isimli süper bilgisayar makine öğrenmesi kullanmaktadır. Otonom araçlar, iha – siha sistemleri, arama motorları, teknolojinin hayatı kolaylaştırdığı hemen hemen her yerde makine öğrenimi kullanılmaktadır.

Teachtable Machine 2.0 ile Makine Öğrenmesi Adımları

Örnek toplama

Görüntüleri, sesleri veya pozları tanımak için Teachable Machine’i kullanabilirsiniz. Kendi görüntü dosyalarınızı yükleyin veya bir mikrofon veya web kamerasıyla canlı olarak yakalayın. Bu örnekler cihazınızda kalır, projenizi Google Drive’a kaydetmeyi seçmediğiniz sürece bilgisayarınızdan asla ayrılmaz. Yani internette herhangi bir ortama kayıt olmaz.

Modelinizi eğitin

Bir düğmeye tıklayarak Teachable Machine verdiğiniz örneklere göre bir model geliştirecektir. Tüm eğitim tarayıcınızda gerçekleşir, böylece her şey bilgisayarınızda kalır.

Test edin ve düzenleyin

Nasıl performans gösterdiğini görmek için modelinizle sitede oynayın. Örnekleri değiştirin ve nasıl yapıldığını görün.

Modelinizi kullanın

Oluşturduğunuz model, Google’dan makine öğrenimi için açık kaynaklı bir kitaplık olan Tensorflow.js tarafından desteklenmektedir. Web sitelerinde, uygulamalarda ve daha fazlasında kullanmak için dışa aktarabilirsiniz. Ayrıca kaldığınız yerden devam edebilmeniz için projenizi Google Drive’a da kaydedebilirsiniz.

Kullanmaya başlamaya hazır mısınız? İşte bazı yararlı bağlantılar ve ilham verici bağlantılar:

Matematik korkunuzun Makine Öğrenmesi (Machine Learning) ile projeler geliştirmenize engel olmasına izin vermeyin. Teachable Machine’i bugün kullanmaya başlayın!

Sitemizde yapay zekanın başka bir alt dalı olan Doğal Dil İşleme İle ilgili yazılarımızı da okuyabilirsiniz.

machine learningmakine öğrenim modelimakine öğrenimiteachable machineteachable machine 2.0yapay zeka
Comments (0)
Add Comment