Microsoft Word’de Cümle Düzeyinde Yazma Önerileri Yeniliği Geldi

Microsoft Word uzun yıllardır kelime yanlışlarında doğru kelimeyi önerisi sunmakta. Aynı zamanda aynı zamanda kelimenin varsa Türkçe’sinide öneri olarak kullanıcısına iletmekte.

Son gelen yenilik ile Microsoft Word sadece kelime değil yazdığınız cümlenin anlamına sadık kalarak cümlelerinizi daha fazla netlik ve daha fazla etki ile yeniden ifade etmenizi sağlayacak biçimde öneriler sunmaya başladı.

Bu özellik, milyonlarca cümle konusunda eğitilmiş en yeni, sinir ağı, makine öğrenme modelleri ile güçlendirilmiş yapay zekayla yapılmakta.

Sitemizde daha önce kelime önerisi sunan, metin içindeki kelimeleri bulan farklı projeleri ve kod örneklerini sizlerle paylaşmıştık. Doğal Dil İşleme ile ilgili yazılarımızı buradan takip edebilirsiniz. Bunlara da göz atabilirsiniz.

Nasıl çalışır

Bir cümle seçin veya bir cümleye sağ tıklayın; bağlam menüsünde Önerileri Yeniden Yaz’ı bulacaksınız.

 

 

Cümlenizin yakınında bir yeniden yazma öneri kartı görünür. Farklı türde öneriler sunar:

Akıcılığı artırır:  Bu öneriler, dil bilgisi ve imla gibi mekanikler de dahil olmak üzere ifadelerin akışını iyileştirmeyi amaçlamaktadır.

Kısa ifadeler: Bu önerilerin amacı, bir fikri fazladan kelimeler olmadan açıkça ifade etmektir.
Başka sözcüklerle yazılmış cümle: Bu öneriler alternatif ifadelerle eş anlamlıdır.

Okunabilirliği artırır: Bu önerilerin amacı, farklı okuma becerilerine sahip kişiler için yazının daha kolay okunmasını sağlamaktır. Genel olarak, öneriler daha kısa ve basit ifadeler içerecektir.

Önerilerin her birinde, tüm değişiklikleri içeren metin aralığı mor renkle vurgulanır.
Bir cümle için tüm öneri kategorilerini göremeyebilirsiniz ve bazen cümleniz yeterince iyi olduğundan herhangi bir öneri olmayabilir.

Öneriler hakkındaki geri bildiriminiz özelliğin geliştirilmesine yardımcı olur. Önerilerin altındaki Geri bildirim ver’i tıklayarak geri bildirim olarak katkıda bulunabilirsiniz.

 

Kullanılabilirlik

Bu özellik web üzerindeki Word kullanıcıları tarafından kullanılabilir ve Microsoft 365 (veya Office 365) aboneliği gerektirir.

Bu özellik şimdilik şimdilik sadece İngilizce’yi desteklemektedir.

Sizler de Microsoft Word’un bu yeni cümle önerme özelliği hakkında neler düşünüyorsunuz bizimle paylaşın.

doğal dil işlemekelime öenrimicrosoft officemicrosoft wordoffice 365
Comments (0)
Add Comment